Alles over jouw Enphase zonnepanelen installatie via 365zon

Enphase

Het Amerikaanse bedrijf Enphase is de wereldmarktleider in micro-omvormers. Ieder zonnepaneel wordt voorzien van een eigen micro-omvormer waardoor monitoring per zonnepaneel mogelijk is. Ook beïnvloedt een slecht presterend zonnepaneel de rest van de panelen niet negatief zoals bij een traditionele stringomvormer het geval is. Een veilige oplossing met een hoog rendement maakt de micro-omvormers van Enphase en goede keus voor ieder PV-systeem.

Download hier de Enphase handleiding

Bekijk de YouTube video

Enphase - internet verbinding herstellen

Als u van internetprovider bent veranderd of uw netwerkwachtwoord of zelfs uw netwerknaam heeft aangepast, kan deze verbinding met de gateway worden verbroken. Volg de stappen om de netwerkverbinding te herstellen met de Enphase-app, waarvoor u een apparaat, zoals een tablet of een smartphone, moet gebruiken dat al verbonden is met uw draadloze thuisnetwerk. U hebt ook het wachtwoord nodig voor de wifiverbinding bij u thuis.

Download hier de handleiding

Uitleg Led lampjes Enphase Gateway

Het Enphase systeem staat in verbinding met de Envoys (ook wel Gateway genoemd), dit is een kastje dat in verbinding staat met het internet en de data van de micro omvormers naar de cloud en dus het monitoringsportaal verstuurd. Op de Envoys/Gateway, branden verschillende LED lampjes, ieder heeft zijn eigen betekenis. In de onderstaande grafische weergave wordt de betekenis per lampje weergegeven.