Alles over jouw Growatt zonnepanelen installatie via 365zon

Growatt

Growatt is een wereldwijd toonaangevende leverancier van energieoplossingen. De omvormers van Growatt staan bekend als een kwalitief uitstekende omvormers. De garantie van Growatt is met 10 jaar langer dan de garantie van veel gerenommeerde merken. Het hoofdkantoor van Growatt bevindt zich in Shenzhen, verder heeft het bedrijf dochterondernemingen in Hong Kong en Australië.

Met de ShinePhone app kunt u eenvoudig zien hoeveel uw zonnepanelen opwekken. U kunt uw real-time opwek bekijken, maar ook historische informatie terugvinden via de portal en de app.

Download hier de Growatt handleiding

Growatt Wifi koppelen

U kunt de Growatt omvormer als volgt koppelen aan uw WIFI-netwerk;

 1. Download de 'shinephone' app via Google play of de app store
 2. Log in met de inloggegevens die u eerder van ons ontvangen heeft. Inloggegevens kwijt? U kunt via 'Forget Password' op deze pagina een nieuw wachtwoord aanvragen: https://server.growatt.com/login.do
 3. Scan de QR code van de datalogger, dit is de stick onder uw omvormer. Dit wordt als eerste gevraagd zodra u bent ingelogd in de Shinephone app.

Let op: het is belangrijk dat de telefoon waar de app op geinstalleerd is, verbonden is met uw WIFI netwerk.

 

Handleiding Growatt Shinelink koppelen

De Shine Link Lanbox zorgt ervoor dat u uw zonnepanelen kunt monitoren, zonder een LANkabel te hoeven trekken én zonder gebruik te maken van de wifi.

Download hier handleiding voor het koppelen van de Growatt Shinelink

Uitleg lampjes Growatt

De status van de Growatt omvormer kan worden afgelezen door te kijken naar de ledjes, de kleuren van de ledjes geven een indicatie van de status van de omvormer. Hieronder een toelichting van de status per kleur van het led lampje van de omvormer:

Wifi LED codes

 • Blauwe LED knippert: Er is communicatie tussen de omvormer en de Growatt servers. Alles is goed ingesteld en werkt naar behoren.
 • Groene LED knippert: Verbonden met router, niet verbonden met Growatt servers. Als je internetverbinding verder goed is, is dit wellicht een tijdelijk probleem.
 • Rode LED knippert: ShineWifi-X in begintoestand. Hou de knop onder de Wifi module enkele seconden ingedrukt om terug te keren naar deze toestand.
 • Blauwe LED constant aan: ShineWifi-X in hotspot modus. Je kunt de Wifi instellen middels bovenstaande procedure.
 • Groene LED constant aan: Kan geen verbinding maken met de router. Zijn de gegevens van je Wifi thuisnetwerk goed ingevuld? Staan er vreemde tekens in de netwerknaam en/of het wachtwoord? Gebruik alleen letters en cijfers in beide.
 • Rode LED constant aan: Probleem met ShineWifi-X module. Neem contact op met ZonnepanelenSuper.nl als je de omvormer bij ons hebt aangeschaft.
 • Alle LED’s uit: Geen verbinding met de omvormer. Staat de omvormer aan?

Growatt Error codes

Het kan voorkomen dat de Growatt omvormer een error code weergeeft, dit is helaas geen goed nieuws. De kans is groot dat we op locatie langs moeten komen om de omvormer te herstellen.

Mocht dit voorkomen dan willen wij u vragen om de error code goed te noteren en contact op klantenservice.

Hieronder een greep uit de Error codes die kunnen voorkomen:

 • Error 203: PV isolation low

 • Error 300: AC V outrange

 • Error 405: Relay fault

 • Error 409: Bus voltage abnormal

 • Error 411: Communication fault