Alles over jouw SolarEdge zonnepanelen installatie via 365zon

SolarEdge

SolarEdge is 1 van de bekendste fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2006 in Israël, maar is intussen uitgegroeid tot een wereldwijde speler op vlak van smart energy technologieën. Een SolarEdge omvormer is altijd gekoppeld aan een app voor je smartphone en tablet. Met ‘mySolarEdge’ volg je in realtime je zonnepanelen-opbrengst én je stroomverbruik op. Dankzij die monitoring kan je je energiebesparing nog meer vergroten.

Download hier de SolarEdge handleiding

Uitleg lampjes SolarEdge

Op de SolarEdge HD-Wave omvormers zonder display bevindt zich onderaan het toestel een LED lampje waarin drie kleuren lichtjes kunnen verschijnen: een groene, een blauwe en een rode. 

  • De groene geeft aan of er vermogen wordt geproduceerd, d.w.z. of het toestel werkt.

Een groene LED die constant aan is, geeft aan dat er energie wordt opgewekt. 's Nachts wordt er geen energie opgewekt: dan zal de groene LED dus niet aan zijn, maar wel af en toe flikkeren. Als de groene LED uit is terwijl er wel voldoende zon op de panelen valt, dan kan er sprake zijn van een storing: Neem dan contact met ons op. Als u de omvormer hebt gereset, dan zal de groene LED eerst een tijdlang knipperen gedurende de opstart fase. 

  • De blauwe geeft aan dat er communicatie plaatsvindt met de optimizers in het systeem en server van SolarEdge. Wanneer het toestel opstart, zal de blauwe, net als de groene, eerst even knipperen. 
  • De rode LED geeft aan dat er een storing is opgetreden. Een rode LED die blijft branden, is een signaal om contact op te nemen met onze service afdeling.

Meer informatie over de LEDS vind je op de site van SolarEdge: 

https://www.solaredge.com/nl/leds