Thuisbatterij

365zon is jouw betrokken partner als het aankomt op batterij oplossingen. We zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en gebouwen door batterijen slim in te zetten, vaak in combinatie met zonnepanelen, dynamische energiecontracten en meer. Door onze jarenlange ervaring kunnen we jouw persoonlijke woon en leefcomfort verbeteren. Zo halen we samen met jou het optimale uit de zon en de portemonnee.

Voorbereid op de toekomst!

Door te investeren in een batterij ben je beter voorbereidt op de toekomst. Het verdwijnen van de salderingsregeling zorgt voor een lager redemement op je zonnepanelen. Met een batterij kun je dit dit rendement verhogen van gemiddeld 30% naar 80%!

De voordelen van een batterij

Afgemeten en passend advies

Het aansluiten van een batterij is niet zo eenvoudig. We moeten namelijk rekening houden met allerlei factoren, denk aan: het verbruiksprofiel, zonnepanelen aanwezig, type woning en meer. De adviseurs van 365zon kijken met je mee voor advies op maat.

Bespaar op de BTW!

Het terugvragen van de BTW op de thuisbatterij, het kan! De thuisbatterij wordt goedkoper door terugvragen van de BTW via de ondernemersregeling. Hierdoor wordt de terugverdientijd erg kort, soms zelf korter dan 8 jaar! Belangrijk is dat er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Meer over het terugvragen van de BTW

Uitgebreide inzichten

Meekijken in de prestaties? Dat is mogelijk door middel van een Chargee Dongel. Via de applicatie kun je eenvoudig de productie, opslag, zelfconsumptie, netafname en teruglevering bijhouden. Overzichtelijk en makkelijk. Ook biedt Chargee mogelijkheden op het gebied van notificaties en sturing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan meer over energiemanagement.

Ik wil meer weten over thuisbatterijen!

Wil je meer weten over wat de mogelijkheden zijn van een thuisbatterij? Ga dan het gesprek aan met een van onze adviseurs. Dit kan door een aanvraag te doen, klik hiervoor op onderstaande link:

Doe een aanvraag!

Growatt batterij oplossingen

Een van de oplossingen is de Growatt batterij. Het is een batterij oplossing die gekoppeld wordt aan de Growatt Hybride omvormer. Een esthetisch mooie oplossing en in het aantal modules naar wens uitbreidbaar. De batterij staat op de grond en wordt geplaatst bij de omvormer.

Goodwe batterij oplossingen

De batterij oplossingen van Goodwe bieden diverse mogelijkheden. Er zijn oplossingen die bij de omvormer van de zonnepanelen geplaatst worden, deze worden aan de muur bevestigd. Ook zijn er oplossingen die los op de groepenkast aan te sluiten zijn, deze oplossing staat als het ware los van een eventueel zonnepanelen systeem. 

Enphase batterij oplossingen

Ook Enphase biedt een batterijoplossing die door 356zon gelevert en geïnstalleerd kan worden. De oplossing van Enphase wordt direct geschakeld met de groepenkast, dat geeft enorm veel flexibiliteit in de locatie van de thuisbatterij. Tevens is de oplossing daarmee te combineren met ieder zonnepanelensysteem. 

Hoe werkt een thuisbatterij precies?

Hoe een thuisbatterij wordt aangesloten is afhankelijk van een aantal factoren. Zo dient er rekening te worden gehouden met het gewicht van de batterij, de beschikbare ruimte in de woning, het (indien aanwezig) type zonnepanelensysteem en de communicatie daarvan. Al met al veel zaken om rekening mee te houden. 

Benieuwd naar hoe een thuisbatterij precies werkt en welke aansluit opties er zijn? In ons artikel Hoe werkt een thuisbatterij gaan we dieper in op de aansluitmethodes van een thuisbatterij. 

Wat kan ik met een thuisbatterij?

Het slim inzetten van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen zorgt ervoor dat de zelfconsumptie van een woning stijgt, en dat geeft voordelen! Het idee is eigenlijk vrij simpel:

Zonnepanelen wekken stroom op wanneer er zon is, dat is doorgaans overdag en met name tussen 10:00 en 15:00, afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Doordat het zonnepanelensysteem doorgaans is afgestemd op het jaarverbruik wordt de stroom voor het gehele jaar met name in deze tijdsperiode opgewekt.

Gezien we op dit moment deze stroom niet allemaal nodig hebben wordt dit teruggeleverd aan het net. Dit zorgt voor veel verkeer op de stroomkabels van de netbeheerder en voor de nodige problemen, ook deze problemen zijn te verhelpen door het inzetten van een thuisbatterij.

Ook zien we dat het stroomverbruik redelijk constant is, met een piek in de ochtend en in de avond. Het resultaat is dat je meer stroom produceert op momenten dat je het niet nodig hebt, en stroom te kort komt wanneer je het wel nodig hebt. Door het inzetten van een thuisbatterij kunnen we dit beter op elkaar afstemmen. Je hoeft dan in de avond niet nieuwe stroom in te kopen, je kan namelijk de eigen geproduceerde middagstroom gebruiken in de avond. Hiermee verhogen we de zelfconsumptie en besparen we kosten.

Meer lezen? Ga dan naar onze pagina over de voordelen van een thuisbatterij. 

Advies gesprek aanvragen? Dat kan, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

Thuisbatterij succesverhaal

Klant: Corné uit Eindhoven

Waarom heeft u deelgenomen aan de pilot thuisbatterijen?

De thuisbatterij is geplaatst en werkt. Ik vond het eigenlijk wel leuk om (een beetje) voorop te lopen, vooral daarom heb meegedaan aan de pilot.

Hoe heeft u het advies, de begeleiding en de installatie ervaren rondom de pilot?

Het adviesgesprek was prima, ik was wel het meeste weer vergeten toen de batterij geïnstalleerd moest worden (maar dat was geen ramp). Installatie ging goed. De installateur is nog wel een keer terug geweest, maar de tweede keer was het zo geregeld.

Bekijk ook onze andere oplossingen:

Doe een aanvraag!

*
*
*
*
*