Thuisbatterij aansluiten

Een thuisbatterij aansluiten is een slimme manier om energie die je opwekt met zonnepanelen, thuis of op kantoor op te slaan. Op bewolkte dagen en ‘s nachts kun je dan nog steeds gebruik maken van zonne-energie. Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen tegenwoordig kiezen voor het (laten) aansluiten van thuisbatterijen, is vanwege het verdwijnen van de salderingsregeling. Want de komende jaren is er, vanwege het afbouwen van die regeling, minder te verdienen met het terugleveren van ongebruikte energie aan het net. Per jaar zal je financiële voordeel minder zijn, maar je kunt natuurlijk nog steeds volop profiteren van het opwekken van gratis energie. Door gebruik te maken van een thuisbatterij, sla je die vervolgens thuis op. Dit is in feite een enorme accu, die zonne-energie opslaat. Wil je bijvoorbeeld ‘s avonds je auto opladen? Dan is dit natuurlijk de ideale oplossing!

Thuis eenvoudig zonne-energie opslaan

Op zonnige dagen kun je thuis eenvoudig zonne-energie opslaan, die je niet gebruikt. Zeker in periodes in de lente en zomer, wekken de zonnepanelen veel meer stroom op dan je als huishouden of kantoor verbruikt. Het is natuurlijk zonde om niets met die energie te doen, en dat is de reden dat steeds meer mensen kiezen voor het installeren van de thuisbatterij. Dit was in het verleden nog een flinke uitgave, maar de prijs hiervan is behoorlijk aan het afnemen. De besparing die je bij de aanschaf hebt bij zonnepanelen door het afschaffen van het BTW tarief, zou je prima kunnen gebruiken om een thuisbatterij te laten plaatsen!

De belangrijkste voordelen van een thuisbatterij

Wat zijn nu precies de belangrijkste voordelen van een thuisbatterij? In de eerste plaats heb je met deze accu de ideale manier om zelf ongebruikte zonne-energie op te slaan op een mooie zomerdag. Is het de volgende dag bewolkt, maar wil je wel voordelig een was draaien? Dan kun je de opgeslagen energie uit de batterij gebruiken, zonder dat je stroom van het net hoeft te gebruiken. Bij 365zon helpen we je niet alleen bij het overstappen op zonne-energie, ook geven we je graag advies over welke thuisbatterij geschikt is en wat voor jou de beste oplossing is.

Belangrijk om te snappen is dat zonne- of windenergie variabel is. We hebben het namelijk niet als de zon niet schijnt of de wind niet waait. En als het er wel is, dan hebben we vaak veel productie en zijn we (vaak) niet thuis maar op het werk. Er wordt dan dus geen gebruik gemaakt van de stroom die je opwekt, dit wordt dan teruggeleverd naar het net en daarvoor krijg je een vergoeding, op dit moment nog in de vorm van een subsidie middels de salderingsregeling.

Met een batterij kun je dit “gat” opvangen. Door de stroom op te slaan en later zelf te gebruiken. Op deze manier ben je super duurzaam bezig! Met een batterij kan je namelijk de gemiddelde zelfconsumptie verhogen naar 80%! Zonder een batterij is dit vaak slechts 30%.

Zelf een thuisbatterij aansluiten of laten doen door onze professionals

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een thuisbatterij te kopen en deze ook zelf aan te sluiten. Toch is dit niet aan te raden. Jaarlijks gebeuren er niet alleen ontzettend veel ongelukken door een ondeugdelijke installatie van zonnepanelen, ook bij het aansluiten van een thuisbatterij zijn er risico’s. Kortsluiting, en in het ergste geval brand, wil je natuurlijk voorkomen. Laat de installatie van zonnepanelen en thuisbatterijen dan ook altijd over aan professionals. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het aansluiten van een thuisbatterij bij jouw woning? Neem dan contact met ons op!

Doe hier een aanvraag voor thuisbatterijen