• blog
  • Rendabiliteit

Wanneer zijn zonnepanelen rendabel?

  • 4 minuten leestijd

In Nederland heb je helaas niet iedere dag te maken met mooi weer. Het opwekken van zonne-energie en mooi weer gaan echter wel hand in hand, zou je zeggen. Dus wanneer zijn zonnepanelen rendabel en is dat met bewolkte en regenachtige dagen ook nog wel het geval? Geen zorgen, ook wanneer de zon niet volop schijnt, is het echt de moeite waard om gebruik te maken van zonnepanelen! In feite is het niet alleen zonlicht, maar ook daglicht dat ervoor zorgt dat de panelen energie opwekken. Natuurlijk is het wel zo dat je meer energie opwekt op de meest zonnige dagen. Dus wanneer zijn zonnepanelen rendabel? Eigenlijk altijd wel, maar zorg wel dat je ze geregeld schoonmaakt!

Wat is het rendement van zonnepanelen?

Met zonne-energie heb je een mooie manier om te besparen op je energienota. Maar wat is het rendement van zonnepanelen eigenlijk? En is dit voor iedereen wel een goede oplossing? Het rendement van zonne-energie is op zich niet lastig te berekenen, maar gelukkig hebben wij dat al voor je gedaan! Gemiddeld is het rendement van zonnepanelen per huishouden jaarlijks iets meer dan 3.000 kilowatt per uur. Nou moet hier wel bij vermeld worden dat er in het zuiden van ons land over het algemeen meer zon schijnt. Met andere woorden: wat is het rendement van zonnepanelen? Dat is omgerekend toch maar mooi een paar honderd euro per jaar. Dat is lekker besparen!

Zonnepanelen, rendement berekenen

Dat is toch heerlijk, besparen op je stroomkosten met zonnepanelen? Rendement berekenen is hierbij een onderdeel dat de meeste mensen dan ook zal aanspreken. Toch moet hier wel een kleine kanttekening bij gemaakt worden. Want in die berekeningen wordt vaak gebruik gemaakt van gemiddelden. Wil je dus wat preciezer weten hoe jou persoonlijke besparing eruit gaat zien? Dan is onze gratis dakscan ideaal om daar achter te komen. Onze specialisten rekenen snel en duidelijk uit wat jouw besparing zal zijn met zonnepanelen. Rendement berekenen aan de hand van ingewikkelde formules? Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen!