Btw tarief zonnepanelen

Het btw tarief voor zonnepanelen is sinds het begin van dit jaar verdwenen, en dat is natuurlijk goed nieuws! Want daardoor wordt het nóg voordeliger om te kiezen voor zonne-energie, je betaalt als particulier namelijk geen 21% BTW meer bovenop de prijs van een nieuw zonnepaneel. Nu is het wel zo, dat door het afschaffen van de salderingsregeling er minder te verdienen valt met het terugleveren van zonne-energie, maar je investering in zonnepanelen is wel een stuk voordeliger. En natuurlijk draag je ook je steentje bij aan een beter milieu door zelf je energie op te wekken. Dat geldt niet alleen voor het laten installeren van de panelen op het dak van je woning, maar ook een grote schuur is geschikt. Voor veel huishoudens in Nederland is het met het verdwijnen van het btw tarief op zonnepanelen, nu een stuk aantrekkelijker geworden om te starten met het opwekken van zonne-energie.

Wat gaat er allemaal veranderen bij de btw voor zonnepanelen?

De grootste verandering op het gebied van het btw tarief voor zonnepanelen, is dat je als particulier een flinke besparing hebt op de aanschaf. Waar je voorheen 21% extra betaalde bovenop de prijs, is dat per 1 januari 2023 verleden tijd. Met andere woorden: voor hetzelfde bedrag kun je nu niet vijf, maar zes zonnepanelen aanschaffen. Daarmee wek je nog meer energie op en zal je energienota uiteraard lager uitvallen. Wil je geen extra paneel? Dan kun je het financiële voordeel natuurlijk ook wegstrepen van je maandelijkse energiekosten. In ieder geval heb je nu de kans om met het vallen van de btw voor zonnepanelen, over te stappen op zonne-energie en heb je ook geen gedoe meer met het terugvragen van btw en andere lastige handelingen.

Een nieuw btw tarief op zonnepanelen: alles op een rij

Met een nieuw btw tarief op zonnepanelen van 0% voor particulieren in plaats van 21%, kun je dus behoorlijk besparen. Dat is dan ook de reden dat het voor huishoudens nu extra interessant is om het dak van de woning of schuur van zonnepanelen te voorzien! Bij 365zon helpen we mensen uit heel Nederland om over te stappen op zonne-energie. Daarbij geven we je advies over de installatie, maar ook over fiscale zaken (bijvoorbeeld voor ondernemers). Het btw tarief en de teruggave ervan verschilt namelijk en wij denken graag met je mee over wat voor jou de beste oplossing is.

Zo profiteer je van de afschaffing van het btw tarief!

Een goede tip is om na te denken over hoe je nóg meer uit je zonnepanelen haalt. De besparing die de afschaffing van het btw tarief je oplevert, kun je bijvoorbeeld gebruiken bij de investering van een thuisbatterij. Heb je vorig jaar een budget opgesteld voor de aanschaf van nieuwe panelen? Dan heb je met het wegvallen van het btw tarief van 21% natuurlijk ook een grotere marge om meer panelen te kopen, of om voor een betere variant te kiezen. Bij 365zon helpen we je in ieder geval graag verder, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Ontdek je rendement

Benieuwd of zonnepanelen iets voor jou zijn? Doe de geheel vrijblijvende dakscan en kom er binnen 1 minuut achter!